Even voorstellen

Mijn naam is Pieter-Bas van Huygevoort en ik zit al vanaf mijn 5de jaar in de paarden. Ik begon op mijn 5de met een ezel en ben nu besmet met het tuigpaarden virus. Deze sport is volgens mij de laatste jaren erg veranderd.

Er zijn verhalen over paarden die een week of twee in een donkere box werden opgesloten en heel veel haver kregen om op de dag van de wedstrijd met veel bravoure te presteren. Tegenwoordig red je het daar alleen niet meer mee.

De paarden moeten veel losser zijn en daarom dressuurmatig getraind worden. Omdat ik altijd veel moeite heb gehad met de mond van mijn paard, ben ik me er in gaan verdiepen. Toen is mij duidelijk geworden dat de prestaties van ruiter en paard behoorlijk belemmerd kunnen worden door mondproblemen van het paard. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door misvormingen en vergroeiingen van het gebit.

Op zoek naar een oplossing voor dit probleem bleek dat het erg moeilijk is om een goede paardentandarts te vinden. Ik heb toen besloten om zelf een opleiding tot paardentandarts te volgen. Al snel werd duidelijk dat de beste opleiding in Amerika is en daar heb ik de studie dan ook gevolgd en afgerond. Vanaf 2007 ben ik agent van PLUSVITAL een voeding supplement voor paarden. Meer hier over bij de rubriek PLUSVITL producten.